Søknadsfrist: Snarest

Fredrikstad Kommune søker avdelingsleder VA ledningsnett!

Vil du være vår nye avdelingsleder for VA ledningsnett?

Fakta om stillingen:

Velkommen til Fredrikstad, kåret til Norges mest attraktive by 2017. En liten time fra Oslo, der Glomma renner ut i havet, finner du Fredrikstad. Med våre 82.000 innbyggere er vi landets sjette største by. Fredrikstad er i sterk vekst. I tillegg til en urban bykjerne, har vi et spennende og variert omland og en vakker skjærgård. Byen er kjent for sitt rike kulturliv og sine historiske tradisjoner. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby. I Fredrikstad finner man trygge oppvekst- og levekår, et godt botilbud og et variert miljø- og teknologibasert næringsliv. Du når Oslo på en time og Gøteborg på vel to timer.

Fredrikstad kommune ønsker å være en arbeidsgiver hvor ulikheter og mangfold er en styrke. Kvalifiserte personer med innvandrerbakgrunn og/eller redusert funksjonsevne oppfordres til å søke. Kommunens verdier er Modig, Engasjert, Romslig og Kompetent.MERK Fredrikstad - så andre MERKer det!

Kontaktperson: Liv Simensen

E-post: [email protected]

Telefon: 69 36 14 07

Ønsker du å lede en avdeling med kompetente og engasjerte medarbeidere, og i fellesskap bidra til å levere sikre vann- og avløpstjenester til Fredrikstads innbyggere?

Arbeidssted

Virksomhet vann og avløp, under Etat for vann, avløp og renovasjon (VAR) har 44 ansatte og har ansvar for drift, forvaltning og fornyelse av kommunens ca. 70 mil vann- og avløpsnett og ca. 190 pumpestasjoner. Fredrikstad kommune er inne i en rivende utvikling innenfor fagområdet vann og avløp. Det er planlagt årlige investeringer for opp mot 200 millioner kroner til fornyelse av ledningsnettet de nærmeste årene.

I Virksomhet vann og avløp (VA) er det ledig en 100 % fast stilling som avdelingsleder ledningsnett. Avdeling ledningsnett består for tiden av ca. 20 ansatte som vedlikeholder og drifter kommunens vann- og avløpsnett.

Vi kan tilby

Vi kan tilby en spennende og utfordrende avdelingslederstilling i en hyggelig kystby med et rikt kulturliv. Du blir en del av et arbeidsfellesskap hvor medarbeiderne er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement. Som avdelingsleder vil du delta i kommunens lederutvikling. Det vil være faglige utfordringer med muligheter for kompetanseheving i et meget godt VA-faglig arbeidsmiljø med en fin og varierende alderssammensetning. Vi tilbyr fleksibel arbeidstid og gode pensjons- og forsikringsordninger i KLP.

Hovedoppgaver

 • Ledelse og oppfølging av fagarbeidere som jobber med drift og vedlikehold av kommunens vann og avløpsnett, herunder personalansvar for disse.
 • Prioritering av personell- og maskinressurser.
 • Økonomisk oppfølging innenfor tjenesteområdet.
 • Bestille og administrere arbeider fra private rammeavtalepartnere. Gjelder vedlikehold- og fornyelsesarbeider som blir
 • Utført av private rammeavtalepartnere på det kommunale VA-nettet.
 • Arbeide i et bredt VA-faglig team sammen med den øvrige staben i Virksomhet vann og avløp.
 • Ansvarlig for innkjøp til - og forvaltning av kommunens VA-beredskapslager.

Kvalifikasjonskrav

 • Du har relevant fagbrev i kombinasjon med lang erfaring innenfor VA-faget eller relevant utdannelse fra høyskole som ingeniør, tekniker eller lignende.
 • Minimum 3 års erfaring fra VA-teknikk eller VA-anleggsvirksomhet på kommunalt nett.
 • Dokumentert ledererfaring.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk.
 • Førerkort klasse B.

Ønskede kvalifikasjoner

Vi ønsker at du har kunnskap om VA-materialers egenskaper, funksjonsevne og bruk. Dine kommunikasjonsevner er gode, både faglig og relasjonelt. Vi ser etter en avdelingsleder som bidrar til et godt arbeidsmiljø og har evne til å involvere og skape gode relasjoner til medarbeiderne. Det er en fordel om du har utdanning innen ledelse, eller er villig til å ta dette etter oppstart. I tillegg er det ønskelig at du er inspirerende og motiverende, samtidig som du er tydelig i dine forventninger og tilbakemeldinger. Du evner å tenke strategisk, er fleksibel, endringsvillig og er opptatt av nytenkning og utvikling. Videre er det fint om du har god digital kompetanse, er analytisk, systematisk og har evnen til å søke råd og dele kunnskap.

Personlige egenskaper blir tillagt stor vekt.

Vi ønsker at det i søknaden gis uttrykk for egne tanker om lederrollen.

Lønnsopplysninger

Stillingen lønnes etter Fredrikstad kommunes lønns- og stillingsregulativ.

Arbeidstakere ansettes i Fredrikstad kommune med prøvetid på seks måneder etter gjeldende lover, reglement og tariffavtaler, herunder pliktig medlemskap i kommunal/statlig pensjonskasse (KLP/SPK).

Søknad sendes

Fredrikstad kommune benytter elektronisk søknadsprosess. Gå inn på www.fredrikstad.kommune.no/stillinger

Dersom du er intern søker kan du gå inn på FREKIT, Enterprise personalia, velg fanen Hjem og trykk på ledige stillinger.

Spørsmål vedrørende innlogging/søknadsprosess rettes til Liv Simensen, tlf. 69 36 14 07, e-post: [email protected]

Attester, vitnemål og referanser medbringes ved eventuelt intervju.

Offentlighet

Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om å bli unntatt offentligheten. Søkere som har bedt om unntak fra offentligheten vil bli varslet dersom dette ønsket ikke kan imøtekommes (offentlighetsloven § 25). Det vil gå frem av den offentlige søkerlisten hvor mange søkere det har vært og hvilket kjønn de har.

Klikk på linken for å sende søknad: https://www.fredrikstad.kommune.no/stillinger