K. Baugerød Anlegg bestilte Volvo ECR25 Electric i januar 2019. Tirsdag 19. januar 2021 ble den overlevert. Fra venstre: Sara Iselin Nysveen Bakke (Daglig leder, K. Baugerød Anlegg), Kai Baugerød (Formann, K. Baugerød Anlegg) og Kim Nymo (Distriktssjef, Volvo Maskin).

Først i verden

K. Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye elektriske kompaktmaskinene fra Volvo Construction Equipment.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) og Volvo Maskin markerte nylig en viktig milepel i reisen mot en mer bærekraftig anleggsbransje: Denne uken fikk K. Baugerød Anlegg og Veidekke overlevert henholdsvis en Volvo ECR25 Electric kompakt gravemaskin og en Volvo L25 Electric kompakt hjullaster.

K. Baugerød Anlegg bestilte sin Volvo ECR25 Electric allerede i januar 2019, mens Veidekke bestilte sin Volvo L25 Electric under Bauma i Munchen i april 2019, der begge modellene ble avduket første gang.

K. Baugerød Anlegg og Veidekke var først i verden med å bestille de nye modellene. Begge kundene deltok da maskinene ble avduket og lansert for fagpressen under Bauma 2019 i Munchen med toppledere fra Volvo Group og Volvo CE tilstede. Sammen tok de et viktig steg på veien mot en bærekraftig framtid.

K. Baugerød Anlegg vil ta sin Volvo ECR25 Electric i bruk i arbedet med rør- og kabelarbeid i Oslo, og Veidekke vil i første omgang bruke sin Volvo L25 Electric i en jobb for Statens Vegvesen i Trøndelag.

Støy- og utslippsfri drift

Overlevering av Volvo L25 Electric 19. januar 2021. Veidekke bestilte sin Volvo L25 Electric under Bauma i Munchen i april 2019 Fra venstre: Are Ellefsrud (Maskinsjef, Veidekke) og Kenneth Hansen (Salgssjef, Volvo Maskin).

- Våre kunder etterspør mer miljøvennlige løsninger, og vi ønsker å være i front. Den nye stillegående og utslippsfrie gravemaskinen vil også gi et bedre arbeidsmiljø både for maskinførere og andre på anlegget, sier Sara Iselin Nysveen Bakke, daglig leder i K. Baugerød Anlegg.

Are Ellefsrud, maskinsjef hos Veidekke sier:

- Vi setter pris på å være blant de første til å ta i bruk en Volvo elektrisk maskin, og vise både kunder og samarbeidspartnere at vi tar en aktiv rolle i arbeidet for for å redusere utslipp og hindre klimaendringer.

En elektrisk Volvo-lastebil fra NCC på vei for å levere den elektriske gravemaskinen til K. Baugerød Anlegg.

Ved å erstatte dieselmotoren med 48-volt lithium-ion batterier og elektriske motorer kan maskinene tilby ytelser som kundene forventer, men med null utslipp, mindre støy og vibrasjoner, og enklere vedlikehold. Ifølge Volvo gir batterikapasiteten maskinene en driftstid på opp til et åttetimers skift ved typiske bruksområder som anleggsgartnervirksomhet, materialhandtering og annet servicearbeid.

Maskinene kan lades over natt med en standard 10A stikkontakt, eller hurtiglades med en ekstern lader.

Volvo CE-topp: - Fint å se deres engasjement

- Vi ønsker å takke K Baugerød Anlegg og Veidekke for tilliten de har vist oss ved å bestille helt nyutviklede maskiner. Det er spennende å jobbe sammen med kunder som satser og investerer i ny miljøvennlig teknologi som Volvo ECR25 Electric og Volvo L25 Electric representerer, sier salgsdirektør i Volvo Maskin David Kristianslund.

Volvo CEs president Melker Jernberg traff begge kundene ved lanseringen på Bauma i 2019, og sender også en hilsning til K Baugerød Anlegg og Veidekke:

- Vi er stolte av å overlevere elektriske kompaktmaskiner til dere i dag. Dere hadde tro på oss da maskinene ble lansert, og dere har tro på oss nå. Det er fint å se deres engasjement, og det er viktig at vi sammen bygger en bærekraftig framtid, der dette er en stor del. Dette er en stor dag, både for meg og for mine kollegaer i Volvo CE.

Powered by Labrador CMS